Kreativrecycling - ahol a Lim-Lom újjászületik

Halott virágfejű gyerek a kertemben

Ezt  ziccert nem hagyhattam ki. Ezer év után azért jelentkezem, mert ezen a hűvös nyári délutánon utolért a téma. A történet ott kezdődik, hogy volt egyszer egy olyan korszakom, amikor 5 literes kiszerelésben vásároltam az ásványvizeket. Heti szinten 2-3 üres palack keletkezett ezáltal. Újrahasznosító lényemnek ez a szeméttermelő megoldás nem tetszett kifejezetten, elgondolkodtam hát, hogyan… Tovább »

Ma van az Újrapapír világnapja! Így takarékoskodj a papírral

Tudtad, hogy minden tonna papír újrafelhasználásával 12 fát menthetünk meg a papír akár 5-10 alkalommal is újrahasznosítható Ma nap elém került egy sajtóközlemény – az eredetit itt éred el:  és gondolatokat ébresztett bennem, hogy a csomagolóanyagok, reklámújságok és feleslegesen kinyomtatott dokumentumok milyen rettenetesen terhelik a vízkészletünket, az erdőinket stb. pedig nagyon egyszerű tippekkel óvhatjuk a környezetünket.  … Tovább »

Adventi díszek magazinból

Legújabb újrahasznosító ötletemmel úton-útfélen hajtogatok. Mert egyszerű, mert mobil így bárhol végezhető: autóban, orvosnál, értekezleten, sorban állás közben, bankban stb. Egyszer egy videóban láttam ezt a technikát amivel nagyon egyszerűen hajtogatható fenyőfa.  Az alapanyag lehet füzet vagy ragasztott magazin, vagy irkafűzött lapok, de akár általad középen tűzőgéppel összekapcsolt papírlap is. A fa magassága az adott… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!